Főoldal » Környezetgazdálkodás » Díjmentes hulladék elhelyezés

Díjmentes hulladék elhelyezési lehetőségek

Elektromos hulladék:

 

Szolgáltatási területünkhöz tartozó ingatlanok tulajdonosai H-K-Sz-P 7.00-17.00 óráig (Csütörtök: ügyfélfogadás szünetel), korlátlan mennyiségben szállíthatják be a szerkezetileg eredeti állapotú (nem szétszerelt) elektromos, elektronikai-, távközlési berendezési hulladékaikat az "ARIES" Nonprofit Kft. telephelyére (2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14.sz.). 

 

A képcsöves berendezéseket (képcsöves TV, képcsöves monitor), valamint a hiányos berendezéseket (pld. hűtő esetében a kompresszor, hűtőrács hiánya) csak díj ellenében tudjuk befogadni.

 

Zöldhulladék elhelyezése:

 

DÍJMENTES ZÖLDHULLADÉK ELHELYEZÉSI LEHETŐSÉGEK

A lakosság érdekeit szem előtt tartva, az ARIES NKft. szolgáltatási területén az önkormányzatokkal együttműködve a zöldhulladék begyűjtését a település tisztaságáról és hulladékgazdálkodás szabályairól szóló rendeletek értelmében az alábbiak szerint végzi.

Szigetszentmiklós:

 • 2022. április 4.-től 8-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. május 7. szombat
 • 2022. június 11. szombat
 • 2022. július 9. szombat
 • 2022. augusztus 6. szombat
 • 2022. szeptember 17. szombat
 • 2022. október 15. szombat
 • 2022. november 28-től december 2-ig a rendes hulladékszállítás napján

Szigethalom

Szigethalmi lakosok számára a korábbi években megszokott egy helyett az elmúlt évtől négy alkalommal nyílik lehetőség a háztartásokban keletkező zöldhulladék házhoz menő rendszerben történő, díjmentes leadására.

 • 2022. május 2-tól 6-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. július 25-tól 29-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. szeptember 19-tól 23-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. november 14-től 18-ig a rendes hulladékszállítás napján

Halásztelek

Halásztelki lakosok számára a korábbi években megszokott egy helyett az elmúlt évtől négy alkalommal nyílik lehetőség a háztartásokban keletkező zöldhulladék házhoz menő rendszerben történő, díjmentes leadására.

 • 2022. május 2-tól 6-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. július 25-tól 29-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. szeptember 19-tól 23-ig a rendes hulladékszállítás napján
 • 2022. december 3. szombat

A házhoz menő rendszerben történő begyűjtéseken túl a lakossági zöldhulladékot tárgyév március, április, június, augusztus és október hónapok utolsó pénteki napján díjmentesen lehet elhelyezni 14.30-17.30 óra között a kihelyezett konténerekben, vagy hulladékgyűjtő célgépekben az alábbi helyszíneken:

Szigethalmon a Rákóczi u. 147. szám alatt található Egyesített Népjóléti Intézmény - egykori laktanya – előtt található parkolóban

Halásztelken a Németh Ferenc Sportcentrumnál (2314 Halásztelek, Ősz utca)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Dél-Pest Megyei Régióban a közszolgáltató ÉTH NKft-vel szerződésben álló komposztáló üzemek Társaságunktól nem veszik át az egyéb zsákban gyűjtött zöldhulladékot csak és kizárólag abban az esetben, ha az biológiailag lebomló zsákban került elhelyezésre.

A fentiekben leírtaknak megfelelően, valamint a rendeleti előírásokkal összhangban a zsákolható zöldhulladék elszállítása kizárólag az „ARIES" NKft. ügyfélszolgálatán és a cégünkkel szerződésben álló üzletekben forgalmazott biológiailag teljesen lebomló, átlátszó, zöld színű Aries felirattal rendelkező, 110 liter űrtartalmú biohulladék gyűjtő zsák alkalmazásával történik. Továbbá az ágakat, gallyakat egy méteres darabokban kötegelve kérjük kihelyezni.

A fentieken túl felmerülő igény esetén a lakosság számára lehetőség van a zöldhulladék kukaedényzetben történő gyűjtésére, mely célra kizárólag 120 l-es Barna színű, vagy „Zöldhulladék” felirattal ellátott kukák alkalmazhatóak. Ez esetben a gyűjtőedényeket az ingatlantulajdonosoknak kell beszerezniük.

A jogszabályi változás miatt bevezetett új, biológiailag lebomló zsákok anyaga más, környezetkímélőbb mint a „hagyományos” zsákoké, ezért kérjük:

 • ne terhelje túl, mert könnyebben elszakadhat, a nagyobb gallyakat ne a zsákba tegye, hanem kötegelve a zsákok mellé
 • ne vásároljon indokolatlanul nagy mennyiségben a zsákokból, hogy ne következzen be idő előtt (a lebomló tulajdonság miatti) minőségromlás. A biológiailag lebomló zsákokban három hétig lehet tárolni a zöld hulladékot.

Biológiailag lebomló zöldhulladékos zsákot 250.- Ft/db áron ügyfélszolgálati irodáinkban az alábbi ügyfélfogadási időben tudja megvásárolni. 

Szigetszentmiklós központi ügyfélszolgálat:

 • 2310 Szigetszentmiklós, Határ u. 12-14. Tel.: 06-24/367-166/136, 151 mellék
 • Hétfő:                        07.00 - 19.00 óráig
 • Kedd – Szerda:         07.00 - 18.00 óráig
 • Csütörtök:                  ügyfélfogadás szünetel
 • Péntek:                       07.00 - 18.00 óráig

 

Szigethalom ügyfélszolgálat:

 • 2315 Szigethalom, Kossuth L. u. 10. Hétfő: 15.00-17.00 óráig

 

Halásztelek ügyfélszolgálat:

 • 2314 Halásztelek, II. Rákóczi F. u. 34. fszt/5. Kedd: 15.00-17.00 óráig

 

Építési, bontási hulladék:

 

Az építési, bontási hulladék egész év folyamán az ARIES Nonprofit Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14 sz. alatt üzemelő átrakó-állomására, ügyfélszolgálati nyitva tartási időben beszállítható.

A Szigetszentmiklóson állandó lakással rendelkező ügyfeleinknek 1.300 kg díjmentes, az azt meghaladó mennyiség után fizetendő. A Szigethalmi és Halásztelki ügyfeleink csak díj ellenében szállíthatják be telephelyünkre ezt a hulladékfrakciót.

 

Lomhulladék elhelyezése:

 

Társaságunk bevezette a házhoz menő lomtalanítást. A lomtalanítási hulladékot nem egy előre meghirdetett időpontban kell kihelyezni. Minden évben március 1-jétől – október 31-ig tartó időszakban az igénybejelentő lap kitöltése után, egy előre egyeztetett napon megyünk házhoz a lomhulladékért. A díjmentes lomtalanítást kizárólag a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybevevő, díjhátralékkal nem rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, évente 1 alkalommal.

A szolgáltatási területünkön érvényben levő önkormányzati rendeletnek megfelelően, Szigethalom és Halásztelek településen az éves egyszeri díjmentes lomtalanítási hulladék mennyisége max. 5 m3 lehet.

Szigetszentmiklós Város településen az ingatlanhasználóval egyeztetett időpontban az igénybejelentő lapon, az ügyfél által megjelölt mennyiségű lomhulladékot szállítja el társaságunk.

A lomtalanítási igény bejelentésére, annak regisztrálására és lebonyolítására vonatkozóan (több más hasznos információval együtt) a honlapunkon, a Főoldal » Környezetgazdálkodás » Lomtalanítás elérési útvonalon nyújtunk további tájékoztatást.

 

Azon ügyfeleink akik az évi egyszeri lomtalanítási hulladék elszállítását nem egy előre egyeztetett  időpontban az ingatlanoktól igénylik, évente egy alkalommal az ARIES Nonprofit Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14 sz. alatt üzemelő átrakó-állomására, egész évben ügyfélszolgálati nyitva tartási időben díjmentesen beszállíthatják.

 

Szelektív hulladék:

 

Az szelektív hulladékot egész év folyamán, H- P 7.00-17.00 óráig, Szombat: 8.00-14:00 óráig korlátlan mennyiségben szállíthatják be az ARIES Nonprofit Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14 sz. alatt üzemelő átrakó-állomására.

A műanyaghulladék PET (üdítős, ásványvizes palack) és HDPE (öblítős flakon), alumínium italos dobozok, valamint alumínium konzervdobozok és azok fedelei illetve a papírhulladék (karton dobozok, újságpapírok, magazinok stb.) elhelyezésére a főkapun keresztül megközelíthető telephelyünkön biztosítunk lehetőséget. A szelektív hulladék telephelyünkön történő elhelyezése a megadott időszakokban folyamatosan biztosított előzetes időpontfoglalás nélkül.

2021. január 5-től a folyamatos megfigyelés alatt álló szelektív átvételi helyen, csak és kizárólag csomagolási üveghulladék helyezhető el (fehér és színes, italos, konzerves és bébiételes üveg), ablaküveg nem.

Lap tetejére
Főoldal
Váltás az akadálymentes verzióra
Kapcsolatfelvétel
Üzemeltető: AMS Reklám