Főoldal » Környezetgazdálkodás » Tevékenység

Tevékenység

Hulladékkezelési szolgáltatások

A települési szilárd hulladék-kezeléssel összefüggő komplex közszolgáltatást - amely a lakossági hulladékok mellett kiterjed az intézmények és gazdálkodó szervezetek, valamint a kereskedelmi létesítmények hulladékgazdálkodási és hulladékkezelési feladatainak ellátására is - az "ARIES" Nonprofit Kft. Környezetgazdálkodási Egysége látja el. 

A szolgáltatást Szigetszentmiklós, Szigethalom és Halásztelek településeken az Önkormányzatokkal kötött szerződés alapján végezzük. 

 1. Háztartási és háztartási hulladékhoz hasonló hulladékok begyűjtése, előkezelése, ártalmatlanításra történő átadása
 2. Építési-bontási hulladék konténeres szállítása 
 3. Lomtalanítási hulladékok közszolgáltatás keretében, illetve külön megrendelésre folyamatosan történő kezelése
 4. Kerti hulladékok (zöld hulladék) szállítása
 5. Szelektív hulladékkezelés

Síkosság-mentesítési szolgáltatások

Az ARIES Nonprofit Kft. téli síkosság-mentesítési feladatai

Az ”ARIES” Nonprofit Kft. Szigetszentmiklós város Önkormányzatával kötött szerződések alapján végzi a település tömegközlekedési útvonalainak, valamint a buszmegállók és a kiemelt területeken a járdák téli síkosság-mentesítését.

I. A Környezetgazdálkodási Egység

Környezetgazdálkodási Egység​ síkosság-mentesítési részlege október 15-től március 15-ig tartó időszakban látja el a településtömegközlekedési útvonalainak, valamint a lakosság ellátásában kiemelt létesítményekhez, egészségügyi központokhoz vezető utak síkosság-mentesítését és hóeltakarítását.

A fenti időszak kezdete előtt megtörténik az alábbi felkészülés: útszóró só beszerezése, hófogó rácsok felállítása, gépjárművezetők, időjárás figyelő ügyeletesek felvétele, munkavédelmi és gépkezelői oktatások megtartása, gépjárművek karbantartása.

Síkosság-mentesítő gépjárműparkunk 3 db sószóró és hóeke, továbbá 2 db kizárólag hóeke felépítménnyel ellátott tehergépjárműből áll, melyek kezeléséhez tapasztalt gépkocsivezetőket alkalmazunk.

A hó-eltakarítás, síkosság-mentesítés szolgáltatás szintjei

Síkosság-mentesítési feladatainkat az Önkormányzat által megadott, az utcákat rangsorba állító járatterv szerint végezzük el az alábbiak szerint:

 1. ÜTEM
  • 1.1. Elsősorban hóekézésre és síkosság-mentesítésre kijelölt utak
  • 1.2. Másodsorban hóekézésre és síkosság-mentesítésre kijelölt utak
  • 1.3. Síkosság-mentesítésre kijelölt csomópontok
 2. ÜTEM
  • 2.1. Elsősorban hóekézésre kijelölt utak
  • 2.2. Másodsorban hóekézésre kijelölt utak
  • 2.3. Harmadsorban hóekézésre kijelölt utak

 

Feladatok ütemezése:

Az észleléstől számított 1 órán belül meg kell kezdeni a munkavégzést az alábbi időjárási feltételek bekövetkezésekor:

 • ónos eső esetén
 • a hó laza vastagsága elsőrendű utak esetén eléri a 3 cm-t
 • a hó laza vastagsága másodrendű utak esetén eléri az 5 cm-t
 • az időjárási viszonyok – pl. lefagyás veszélye – miatt a gépjárművel történő biztonságos közlekedés feltételeit nem teszik lehetővé

Az első ütemben történő feladatok (szórás és/vagy hóekézés) során kiemelt kötelezettségünk az autóbusz útvonalak, iskolák és óvodák környékének, orvosi rendelők és közintézmények területének, a település fő közlekedési és gyűjtő útvonalainak síkosság-mentesítése.

Az első ütem síkosságmentesítési feladatainak elvégzését követően kerülhet sor a második ütemre, azaz a rangsorban hátrább álló útvonalak hókotrási munkálataira abban az esetben, ha a hó vastagság eléri az 3-5 cm-t.

A hóesés mellett páralecsapódás vagy ónos eső miatti jegesedés is veszélyezteti a közúton történő biztonságos közlekedést. Társaságunk minden esetben úgynevezett „alászórással” akadályozza meg a lefagyást, azaz olvasztó anyaggal történő felszórást alkalmaz az útburkolaton a csapadék lehullása előtt.

A Környezetgazdálkodási Egység által síkosság-mentesítendő utcákat tartalmazó járattervet itt érhetik el.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése, továbbá a feladat ellátása során kérése merülne fel, a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésére.

”ARIES” Nonprofit Kft.

Lap tetejére
Főoldal
Váltás az akadálymentes verzióra
Kapcsolatfelvétel
Üzemeltető: AMS Reklám